Hit The City 2013 – Eerste namen bekend gemaakt, line-up met o.a. METZ en Natural Child

door Thomas Konings

Vorig jaar werd in de Eindhovense binnenstad de eerste editie van Hit The City gehouden. Met namen als Zulu Winter, Ewert And The Two Dragons en Fair Ohs speelde de organisatie van het festival kort op de bal en wist ze enkele opkomende talenten uit de indiewereld te strikken. Niet alleen de muziekliefhebber werd trouwens op zijn wenken bediend, ook de literatuurfanaat kwam zeker aan zijn trekken.

Ook dit jaar organiseren zaal Effenaar en Friendly Fire het eclectische festival, met Indiestyle als trotse mediapartner van deze editie. Op zondag 3 oktober kan je een bijzondere expositie bekijken en genieten van een literatuurprogramma onder het curatorschap van de Eindhovense schrijver Henk Van Straten. Daarnaast spelen weer heel wat bands op verschillende locaties in de stad. Vandaag werden de eerste vier, straffe, namen bekend gemaakt. Meest opvallend is de noiserock van METZ, maar ook de minder bekende Chileense krautrock van Föllakzoid, prettige rammelrock van Natural Child en intrigerende pop van Glass Animals zijn het ontdekken waard.

Hit The City vindt plaats in Effenaar, The Rambler, Studentenkapel en Kelderman en van Noort. Tickets kosten slechts 17,50 euro en kan je vanaf zaterdag 6 juli (10u) kopen via effenaar.nl. Voor meer info klik je hier.