Elke vrijdag draait de release-radar van menig muziekliefhebber overuren. Om niet verloren te lopen in Facebookfeeds en Soundcloudprofielen hebben wij de interessantste albums van deze week voor jullie in een lijstje gegoten.
Courtney Marie Andrews – Old flowers
Het einde van een relatie die negen jaar standhield vormt de rode draad doorheen Courtney Marie Andrews’ nieuwste album. De succesformule blijft ongewijzigd : haar folkmuziek flirt al jarenlang met country en dat is op ‘Old flowers’ zeker niet anders. (Martijn)
Howling – Colure
Vijf jaar na hun debuut slaan Ry Wiedemann (Âme) en RY X (The Acid) opnieuw de handen in mekaar slaan onder de ‘Howling’-noemer. Op hun tweede langspeler ‘Colure’ versmelten ze elektronische en akoestische elementen tot een sfeervol, maar toch dansbaar geheel. (Martijn)
Jessy Lanza – All the time
Op Lanza’s derde experimenteert de Canadese iets meer met wat het manipuleren en verdraaien van conventionele eighties synthpop kan doen op haar dansbare mix van uk bass en r&b dan voorgaande platen. De ene keer resulteert dat in een groovey dansbom, elders bevatten nummers meer ingetogenheid. (Yannick)
Kamaal Williams – Wu hen
Ook voor de opvolger van het geslaagde ‘The return’ kleurt Kamaal Williams weer helemaal buiten de lijntjes van het jazz-genre. Het ene moment passeert er zwoele r&b, het andere moment een doordringende breakbeat – steeds weer verrast deze Londenaar ons met z’n veelzijdigheid. (Martijn)
Logic – No pressure
Omdat hij zich heeft voorgenomen om zich op het vaderschap te focussen, is de zesde studioplaat van deze Amerikaanse rapper ook meteen z’n laatste. Naar eigen zeggen is het een vervolg op succesvolle z’n debuutplaat uit 2014, waardoor hij dus zal terugkeren naar z’n gekende sound. (Martijn)
Skullcrusher – Skullcrusher
Amerikaanse singer-songwriter Helen Ballentine heeft een metal-artiestennaam maar maakt bedrieglijk lieflijke indiefolk. Haar eerder geloste singles ‘Places / plans’ en ‘Day of show’ prijken op deze deze debuut-ep, aangevuld met het iets minder aangrijpende ‘Trace’ en een interlude. Na deze eerste kennismaking is het nu uitkijken naar een album. (Mattias)
Taylor Swift – Folklore
Amerikaans popfenomeen Taylor Swift heeft een door het internet als metal-bestempelde hoes voor haar achtste plaat ‘Folklore’ gekozen. Laat het aan Swift om zowel een verrassings- als lockdownplaat te lossen die meteen enkele van de strafste samenwerkingen van het jaar bevat, met Aaron Dessner als mede-songschrijver en gastbijdragen van onder meer zijn broer Bryce, Justin Vernon, Thomas Bartlett en Jack Antonoff op de credits. (Mattias)