Muziekodroom en VDAB starten nieuwe reeks van opleiding Assistent Licht- en geluidstechnieken

door Bart Somers

Professionele evenementen winnen alsmaar aan belang: concerten, muziekfestivals, theater, productpresentaties, musicals… Iedere organisatie stelt echter haar specifieke eisen aan de belichting- en geluidstechnieken. Bedrijven die hiervoor instaan, zijn dan ook voortdurend op zoek naar gemotiveerde en goed opgeleide technici. Langdurig werkzoekenden, of werkzoekenden die zich willen heroriënteren, kunnen zich hier kandidaat voor stellen.

Dagopleiding van 5 maanden
Muziekodroom en VDAB zorgen op vraag van de sector al 10 jaar lang voor deze gemotiveerde en opgeleide technici. Gedurende een voltijdse dagopleiding van 700 uren mét stages, een opleiding van 5 maanden dus, worden langdurig werkzoekenden opgeleid tot ‘Assistent Licht- en Geluidstechnieken’. Sommigen zijn jongeren die van de schoolbanken komen, anderen zijn iets ouder, en willen zich heroriënteren qua werk, en zoeken nieuwe kansen.

“De kracht van deze opleiding ligt in een uitgebreid theoretisch voortraject in Muziekodroom en vervolgens het coachen van de cursisten in de praktijk gedurende hun stages bij diverse centra en organisaties. Deze combinatie zorgt voor de nodige bagage om ze een goede start in de sector te garanderen”, stelt Steve Moens van Muziekodroom.

Tewerkstelling van om en bij de 75%
De opleiding staat garant voor een goede start in de sector, zo blijkt uit de tewerkstellingscijfers van de afgelopen jaren. Er werden meer dan 140 profielen op de markt gebracht, mét een goede appreciatie van de werkgevers. Kortom, meer dan 75% komt vrijwel direct juist terecht in de arbeidsmarkt.

Interesse in de opleiding?
Op 26 november 2012 start een nieuwe reeks van deze opleiding: info krijg je via www.vdab.be of via je lokale VDAB-werkwinkels. Dinsdag 6 november kan je om 9u30 in Muziekodroom terecht voor een infosessie.